En Ferran Llācer junt amb els seus dos fills, Josep Llācer Sallarčs i la seva germaneta Maria, fotografiats amb l'Aviatik a Ca N'Oriac el matí del diumenge dia 5 d'abril del 1925, havent estrenat el camp d'aterratge al dia anterior.
El nen josep Lācer (Pepito Llācer, dins l'ambient aeronāutic) va continuar en l'aficiķ del seu pare fins pertanyer a la junta directiva de l'aeroclub de Sabadell, tant anteriorment, com també posteriorment, a la guerra civil.

 - Arxiu Josep Llacer   

La llavor de l'aeronāutica a Sabadell:
  
L’activitat ačria a Sabadell fou endegada grācies a la iniciativa d'aquest sabadellenc de nom Ferran Llācer i Carreras, que neix al carrer de Coromines número 73 el dia 4 de desembre del 1893, i mor el 5 de novembre de 1930, en un pis del número 42  de La Via de Massagué.
    Tal com el lector pot cončixer, en Ferran llācer va ser un dels testimonis de l'aterratge d'en Manuel Colomer que, per causa d'una emergčncia de motor del biplā que comandava, aquest pilot va haver d'efectuar en un terreny nomenat Camp del Gorina, lloc situat al cap de munt de la Creu Alta de Sabadell. L'aviķ era un TH-3 "Le Rhime" amb un motor rotatiu de 8o cv. de construcciķ catalana, ben inspirat en un disseny del model Caudron G III francčs. 
    En Ferran, un jove emprenedor, apartir d'aquell insospitat esdeveniment, va comenįar a visitar assiduament l'aerōdrom Canudas al Prat de Llobregat, on amb la seva bonhomia i simpatia va fer que s'establisin ferms llaįos d'amistat entre ell i el promotor aeronāutic Josep Canudas, junt també amb la resta dels seus colaboradors i els simpatitzants de la precursora aeronāutica barcelonina que frequantaven aquell pioner aerōdrom.

    A continuaciķ d'aquell primer aterratge a Ca N'Oriac, els inicis de l'aviaciķ a Sabadell es fonamentaren en el Vol a Vela o vol amb planadors, doncs aquesta activitat ačrea era molt més assequible tčcnicament i econōmicament. 
    Aquella colla d'afeccionats, per poder volar es construiren el seu plandor mitjantįant els planols d'un aparell alemnay que els facilitaren els seus amics de La Penya de L'aire barcelonina, de la qual en Ferran Llācer n'era el representant a Sabadell. Més endevant, un altre pioner, en Joan Bonamusa, just acabat el seu curs de pilot el setembre del 1929, va portar a Ca N'Oriac el seu aviķ biplā Hanriot Clerget adquirit a l'escola d'aviaciķ Barcelona quin director n'era el propi Canudas.
    Des l'abril del 1925, d'enquan en quan, els pilots, tant de l'aerōdrom Canudas com els de La Volateria (l'Aeronaval Militar), s'acostaven a sobrevolar Sabadell i en ocasions prenien terra a Ca N'Oriac. Un terreny que per cert li mancava extenciķ suficient, resultant l'aterratge un tan arriscat segons bufaven els vents.
    En ferran Llācer, a fi d'interessar als seus conciutadans per l'aviaicķ, sovintejant
publicava articles del tema aeronāutic en el Diari de Sabadell. Articles que donaren els seus bons fruits. En Joan Ribalta i Codorniu, pare de qui escriu, grācies a l'incentiu periodístic d'en Ferran Llācer va esdevenir un entusiasta de l'aviaciķ sabadellenca, fou cofundador del Club d'Aviaciķ de Sabadell el setembre del 1931 i posteriorment membre de la junta directiva.

Redactat en forma de currículum d'en Ferrān Llācer trobat a l'arxiu Llācer.