Foto realitzada el matí del diumenge dia 5 d'abril del 1925. De la foto solament havem pogut reconèixer en Ferran Llàcer, que és el primer per l'esquerra, en Josep Canudes, el setè per l'esquerre, abillat amb el vestit de vol i repenjat a l'hèlix de l'aviói, i el novè que es tracta d'en Guillem Xuclà.

Autor: Ferran Abad Ribera, de l'arxiu Rafel Abad. Imatge també
trobada en els arxius AHS i UES.  
 

      A la tarda del dissabte dia 4 d'abril de l'any 1925, el sabadellenc Ferran Llàcer i Carreras, junt amb el pilot en Josep Canudas i Busquets, procedents de l'aeròdrom Canudas del Prat, estrenen el camp d'aviació de Ca N'Oriach, aterrant-hi amb un avió biplà Aviatik. Terreny que dies abans l'havia arrendat en Ferran Llàcer per iniciar l'activitat aèria a Sabadell. 
     
     Als pocs minuts d'haver arribat a Sabadell, el pilot Canudas amb l'Aviatik va emprendre de nou el vol acompanyat d'un fotògraf del qual no n'havem pogut desxifrar el seu nom, però, degut al que el fotògraf Abad Ribera va ser l'autor de totes les fotografies fetes a terra en aquella ocasió, podríem creure que també va realitzar les
fotos de la ciutat a vista d'ocell, les quals, revelades a corre-cuita en forma de diapositives en blanc i negre sobre placa de vidre, foren projectades a la pantalla la nit d'aquell mateix dissabte en una multitudinaria conferència que, titulada "Vulgarització Aeronàutica", l'orador Canudas va donar en el local del Centre Excursionista del Vallès situat en un dels estatges on hi havia estat una colla d'anys el Centre Català de Sabadell, al número 75 de la Rambla. A on quasi quinze anys abans s'hi havia instal·lat l'Exposició d'Aerináutica i Aviació. La conferència fou seguida d'un extens i interessant col·loqui que va despertar l'entusiasme dels presents atrets per l'aviació.
     
     L'endemà, diumenge, Canudas va fer uns quants vols amb passatger a fi de difondre l'aeronàutica, oferint volar a alguns interessats que ho feren per primera vegada, experimentant així l'excitant i magnificent plaer del volar.
     A l'hora de dinar d'aquell diumenge, en un restaurant ple de gom a gom, Canudas i en Ferran Llàcer, varen comunicar als presents que a partir d'aquell dia, Llàcer, representaria la rama sabadellenca de la Penya de L'Aire barcelonina. Una associació aeronàutica que fou fundada per Canudas i un grup d'aficionats el dia 25 de març del 1923, Labor, la d'en Ferran Llàcer, que fou fecunda, doncs el desenvolupament que l'aeronàutica va experimentar a Sabadell ja en aquella època, i que ha perdurat fins el moment present, be prou ho testimonia
.

Una anècdota afegida a l'excepcionalitat d'aquell fet:
     Aquell diumenge 5 d'abril va acabar amb una inusitada cloenda aèria. Va ser quan, en disposar-se a tornar vers Barcelona amb el seu biplà Aviatik, el pilot Josep Canudes no va volar tot sol de tornada cap el Prat, una insigne ploma sabadellenca el va acompanyar, el singular passatger, que va "oficiar" el seu baptisme de l'aire en aquell vol tant significatiu per la nostra aviació, fou l’escriptor, excel·lent editor i llibreter sabadellenc, en
Joan Sallarès i Castells
     Castells Fou íntim amic del famós músic
Agustí Borgunyó, al qual li va posar lletra a una de les seves sardanes, va ser Ginesta simbòlica (1949), per a cor mixt i cobla.