Distintiu de SUQUETS

     Vídeo del reportatge que NO-DO va enregistrar el divendres dia 20 maig del 1955 en la inauguració de l'aeròdrom de Suquets al Segrià - Lleida. Esdeveniment en el qual hi assistiren membres del nostre Aeri Club Barcelona-Sabadell, com ho foren el president senyor Josep Maria Marcet i Coll, i entre altres, el vicepresident segon en Joan Ribalta i Codorniu, que s'hi arribaren amb l'avioneta Stinson D-108 Flying Stationwagon EC-ADT. De l'aeroclub sabadellenc.

     També hi assití el matrimoni compost per Josep Picas de Manresa i Núria Centellas, sabadellenca, amb la seva Piper Super Cruiser amb la qual guanyaren el primer lloc del Ral·li que tenia com a una de les etapes, Suquets. El Ral·li acabaria al aeroport de Saragossa.  

     El biplà que a les imatges es veu volar, una Bucker Jungmann, és pilotat per en Josep Maria Royo i Curià, que esdevingué mestre de pilots de l'Aeri Club Barcelona-Sabadell, que en aquella ocasió va dur a terme la seva primera exhibició d'acrobàcia, mostrant així les seves grans dots com aviador.

Les coordenades per localitzar l'hangar de Suquets sons: 41º 41' 13.70" N - 0º 25' 00" E
 

Aeròdrom de SUQUETS
Aparcament, hangar i torre de control de Suquets als anys 50. Foto: Arxiu Josep Llàcer.

Vídeo emès per TV3 referit a la inauguració de l'aeròdrom de Suquets al Segrià -Lleida-
el maig del 1955


La revista AVIÓN del més de Juny del 1955 va publicar un article de l'esdeveniment de Suquets, coincident amb un festival aeri de Saragossa que se celebrà dos dies després.

Revista AVIÓN, Juny del 1955

La Piper J-3 de SUQUETS a Sabadell
Piper J-3 pintada amb les franges blanc i vermell que caractaritzaven els productes de Suquets. Foto extreta de la Revista Aero Club Barcelona Sabadell anys 50.